HP@TAB Hang??

Assalamualaikum prettyss and gorgeous...

Waaaa.. lamanya biarkan blogku ini kesepian tanpa cerita-cerita baru huhu :'( tersangatlah busy wahai readers, furthermore da last sem memang busyiss gila dengan projek. Padahal otak tu ada je yang nak dikarangkan disini, cuma tiada kekangan masa sahaja. bella update kali ini jam menunjukkan pukul 3.34 pagi !! haha

Kes ni dah lama, waktu tu sedang ligat mereply watsapp and wechat tetiba "POPS" MY TABS SUDDENLY SHUT DOWN !! Ok bateri kong la tuh kot, after 1 day WHAT !! STILL CAN'T ON.. Lau on pun keluar LOGO SAMSUNG Tu je huhu

Waktu tu jangan kata la jantung da bergegar cam nak PECAH la, all information SEMUAAANYAA dalam tuh, OMG " HOW COULD THAT BE" UHHUKS :'(

Cari information sebab malas nak pergi hantar kedai sebab banyak sangat maklumat, DECIDE WANT TO REPAIR IT MYSELF. Cehh ayat haha. Google punya google payah juga nak jumpa sampai lebam la mata.

Keluar LOGO je sampai panas tab tuh huhu

kat sini bella bagi tahu ringkas sahaja, sebab lau readers google memang sangat payah nak faham banyak noo steps nyer, udah-udah ikut my steps saja k ^^ :

Step 1- Tekan button VOLUME dan OFF/ON serentak.
Step 2- Akan keluar MENU RECOVERY MODE, untuk menggerakkan KURSOR pilihan tekan button VOLUME atas or bawah ye. 
Step 3- Pilih FACTORY RESET/ WIPE DATA *Tekan guna button ON/OFF
Step 4- Pilih REBOOT PHONE. Tunggu jee. pastu tekan ON balik.

Jangan tekan CLEAR SD CARD, cam yang bella buat uhhuuks.. habis hilang semua data. Cer try Insyallah pasti berhasil. Sejak tu kan my tab proses SMOOTH je.. Ringan hak hak .. bagus juga clearkan semua, virus pun ikut terdelete sekali haha ^^

Fuhhh lega seleganya lah, yang mana ada masalah cam bella maybe tab nyer terbiar je padam cer try ikut steps ni, kasi buang sume mesti boleh ON punye. So SAVE YOUR MONEY, kan senang selesaikan sendiri hehe MUDAH kan. 

Heart voice Miss Bella: harap dapat memudahkan dan kebaikan bersama ^^

Comments

  1. I'm not sure exactly why but this site is loading very
    slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
    I'll check back later on and see if the problem still exists.


    my blog post; instagram bot

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams