Trip to Singapore : Merlion Park/ Marina Bay Singapore Part 1




Assalamualaikum and Good Morning  !!

Haaaa.... see that picture OMG !! apa yang diidamkan menjadi kenyataan pada 27 - 29 December 2013 bella FLY to first destination in my whole life to SINGAPORE, perancangan secara mengejut, passport pun buat emergency esok nak pergi today buat, GILA ARRR .. tersenguk-senguk kat imigration tu hadoi ... ramai kot.

Sebelum tu untuk yang baru FIRST TIME nak travel, ape yang perlu bawa dan tidak perlu baca SINI

00.30 AM >>> Depart to Singapore
04.00 AM >>> Stop for refreshment and breakfast
05.00 AM >>> Continue journey to Singapore 

Bella pergi by group, total 30 paxs cam tu, jadi aktiviti untuk waktu makan, tidur, makan and tidur balik heee

08.00 AM >>> Arrive Singapore, visit Merlion Park and Marina Bay and Singapore Flyer

 ARRIVED AT MERLION PARK 






Wowww !! yeah da sampai !! EXCITED giler .. perkara pertama yang dibuat adalah snap gambar haaa :)
Di Merlion Park more to pemandangan yang super cantik, decoration bangunan sangat gah cam bangunan kat US tu. Ramai nak snap kat pancuran air singa tu, bella xdpt nk snap ala-ala nga-nga mulut minum air pancuran tu sebab terlalu ramai juga yang nak wat aksi tu haha.




Haa yang ala cam kapal tu kat actually atas tu ada manusia tau, dia buat ala-ala hidupan di situ ada hotel, kolam renang semua tau fuhhh .. Uniks !!

ARRIVED AT MARINA BAY 









Eeeee pokok ape tuh? teratai laa.. hehe serius cantik gila kot, dihias dengan props christmas memang cantik serius best. Uolls should pergi tau, mesti singgah sini.


Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams