Trip to Singapore : Shopping at Orchard Road and Bugis Street Singapore Part 3

Assalamualaikum readers...
After berehat cuci-cuci bersihkan diri selama 3 jam ' tak cukup rasanya, its time FOR SHOPPING!! huyooo I Loike ^^ 

ARRIVED AT BUGIS STREET

Waaa... waktu sampai kat sini, tetiba teringat kat PETALING STREET kat Kuala Lumpur tu, sama je macam kat sini cuma lebih gila MURAH! and up to dated, cer bayangkan ea T-Shirt 3 helai SGD10 (MYR26), murah tuuu, kain dia sangat berkualiti tau. pastu KEYCHAIN 5 Pcs SGD10 (MYR26) per pc ada 6pcs lagi tau dalam peket tu walaweyh ^^.

Ada yang murah and ada yang mahal cuma lau murah tu, melampau gila murahnya haaha, cam bella beli keyhain and purse ala-ala classic vintage gitu, i kan gila benda alah cam classic 60's hehehe rembat 2 purse satu bagi adik. 


Ececeh berseri-seri gitu kan, baru pas mandi memang la haha.. gambar ni di snap betul-betul depan orang tengah bersesak-sesak tu.








The most picture i LIKE. :)


Inilah dia front view BUGIS STREET


Boleh disewa okay, siapa yang naik boleh, upah SGD20 hehe


Tu dia.... kasut and keychain bergayut-gayutan, tak tau mana satu nak pilih, lagi satu Singapore ni harga mereka sama sahaja, lau pergi kedai mana-mana harga dia tak lari, jadi tak payah nak pikir jalan-jalan dulu survey yang murah sama je sume k. 


Okay ondway tu Shopping Lot Orchard Road cam Chow Kit Road je bunyi dia hehe... 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DINNER AT HAJAH MAIMUNAH, JALAN PISANG 

Kali ni pergi branch yang lain pulak, ada mak nyah ni fuhhh cekap betul, laju jee, x habis makan da bagi pencuci mulut, belum habis lagi bubur dah bagi asikrim terbaiklah, lau tak silap nama cik abang tu ZIANA tau, haaaa mesti peminat ZIANA ZAIN, lau cakap tu terangkat-angkat keningnya haha, u are the best!! and sooo sporting (tats why i suka berkawan dengan mak nyah ni tau, sangat honest humble, dun judge a books by its cover ya :)) thanks to staff Hajah Maimunah Restaurants. 




Alhamdulilah kekenyangan


ARRIVED AT ORCHARD ROAD

Pergh cantik hokeyhh.. memang perancangan vacation ni pergi time Christmas Day, Woww.. the decorating sangat luar biasa cantik, sebab kebanyakan sini Chinese. Dan tempat shopping dia memang tempat orang kaya hokay, tak mampu mak haha, setakat cuci mata boleh la, saya asyik masuk tempat make up jee, yang lain sibuk tengok beg hehe 

HEAVEN! Tantik sangat ^^

The Most beautiful ladys in the WORLD!, buley tak cam tu haha

SMILE !!


Waaaa... berkilat-kilat muka mak ahaaaks

Oooo christmas tree !! bertukar-tukar warna tau ada merah, hijau, biru.. 

Lets back to Hotel and REST... Tomorrow outing to Universal Studios Singapore (USS) !! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIRST NIGHT AT PARKROYAL HOTEL

Bestnyeee la hai, lepaking di bilik hotel selesa ya amat, Alhamdulilah. Apo lai panaskan air buat nescafe layan cerita SHERLOCK HOLMES, Waaaa channel dia kan best-best tak tau nak cakap la, best gila, u olls da pergi baru lah dapat rasa excited and happy nyer. 

Kak Ain yang satu bilik da pengsan awal-awal dah haha, mata syaa je yang terang lagih, sebab tetiba teringat kat keluarga di rumah, sebak pulak huhu, barulah kita tahu rasa berjauhan  dengan keluarga tersayang. 






Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams