Trip to Singapore : Universal Studios Singapore Part 4

Assalamualaikum readers.. 
Akhirnya tibalah hari kedua di Singapore, sehari suntuk di sana, yang ditunggu-tunggu alhamdulilah dapat merasainya juga. Tak dapat digambarkan betapa happynyer!! 

Saya suka sangat pergi tempat macam ni sebab dari kcik sampai da besar nih masih suka tengok cartoon hehe. 


Okay we already here!! kami dalam kategori terawal hehe, jadi tunggu sekejap sampai pukul 10 tepat. posing jap :)


Setiap yang nak memasuki akan dibekalkan map dan tiket, tiket USS tu juga ada voucer makanan

Ini dia 7 tempat yang perlu kita terjah hehe tak sabar nyer

we ready!

Transformer ! pergh first park masuk walaweyh fuhyooo ko tau dalam dia sejibik cam dalam tv tu tau haaaa, uishh tak tau nak cakap la memang awesome !! real okay! 

Nasib baik waktu tu Roller Coster tak buka sebab hujan., selamat mak haha, mahu tercabut turban yuna mak nih keh keh 

menyeramkan huhu

with SCORPION KING, mantopong badan dia wallah.. 








with bos MRS WONG and MR GARY CHOONG





bila masuk kat JURASIK PARK nih, cam kita masuk hutan semua real okay


Sesame Street





Istana SHERK Far Far Away.. INi lagi best uish tak tau nak cakap la semua nya best!






PERARAKAN BERMULA JAM 6PM

Wahhh ramainye la manusia, pelbagai color kulit tau huhu, cantik-cantik pulak tuh, ecited mak. Yang best nye penghibur ni semua melakonkan watak masing - masing sangat IN tau!, cam REAL .. gaya muka nye cara jalannya semua nya lah. mak da terselit tak boleh buat ape dah tengok dari jauh hehe.



















Satisfied!

Amacam best kan, gambar banyak sangat sampai mak sendiri juling-juling mata pilih gambar ahaaks, kesian ti kena scrol panjang menjela haha. Alhamdulilah lepas sahaja selesai sampai malam hokay dalam kul 9 pm cam tu, kaki jangan cakap la, tak tahan nak berdiri dah. Kat Jurasik Park tu lah 2 jam hokey menunggu. 

Tak mengapa bukan selalu tapi pancit la mak juga dibuatnya, balik hotel  terus berendam dalam tab panas, sekali tak boleh bangun da, sebab otot kejang sangat, lagi satu mak pesan lau nak g USS pakai kasut sukan yer, jangan cam mak pakai sandal, akibatnya sakit kaki haha, pastu lau otot kejang jangan berendam dalam air panas, rendam kaki dalam air sejuk dulu pastu baru panas, lau tak nak jadi cam saya yang jatuh dari atas katil kena ikut yer haha. Yelah kejang sangat tak tahan tau.

Ada ke patut kawan-kawan yang lain duk kol kat bathroom waktu kita tengah syiok melayan perasaan dalam tab, mereka ajak jalan-jalan di ARAB STREET, nak makan nasi arab. hadoi maaf lah memang kaki da tak boleh melangkah dah nih. Kita pun apo lai, stanby toto banyak-banyak pastu urut kaki, kat 1 jam baru okay sikit boleh turun katil, lau tak tuh kaki tak sempat cecah lantai terus gedebukk cam nangka bucuk jatuh hadoi.

Jadi next time lau nak syiok pergi USS tu spend sikit untuk EXPRESS TICKET, sangat best main masuk je, tak yah beratur panjang k. Kesimpulannya sakit-sakit kaki pun mak masuk MUMMY THE REVENGE 4 kali, TRANSFORMER 2 kali, THE SHERK STORY 2 kali, JURASIK PARK 2 kali, MADAGASCAR tak masuk sebab sesuai untuk kanak-kanak riang hehe, saya bukan kanak-kanak riang, tapi kanak-kanak ganaz hahaha. Cuma di Madagascar kami menjamu selera... nyum nyum boleh tahan rasanya.


Burger dia memang best sedap tebal, makan untuk 2 orang tau nih, jangan tak caya, bella dengan tasha kuat makan waktu tuh 2 kali makan haha, thanks to tasha

satay mari and meatball spagethi

Nak tengok post yang lain-lain klik PART 1/ PART 2/ PART 3... Alhamdulilah tak dapat digambarkan dengan perasaan ini, tak tahu nak cakap betapa happy nyer, Insyallah akan datang merancang mahu pergi lagi sekali bersama keluarga tercinta. AMIN

My 2014 travelog next, hopefully can go to BRUNEI, SABAH and SARAWAK. 

THE END 



Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams