Trip to Singapore : Singapore Flyer/ Hajah Maimunah/ Park Royal Singapore Part 2

Assalamualaikum readers.. we meet again hehe ^^
Sambungan sebelum post ini klik SINI

ARRIVED AT SINGAPORE FLYER

Bergambar dulu hihi, beratur okay, bergilir-gilir dengan pelancong lain hehe ^^

Nampak tak wak kat belakang tu? haa dia lah Tour Guide kami, very sporting person.

Singapore Flyer, World Largest Giant Observation Wheel, ketinggian hampir 165 metres above the city, Singapore Flyer is a watefront attraction like no other, ala-ala hutan simpan gitu, seiusly sangat cantik hehuuuu, ada shopping array, entertainment and breath taking sights. 

Our next journey is..... 
The most i liked it in that day.. 




LUNCH TIME !!! Yehuuu.. sangat lapar okay, sampai terasa macam lambat nye mereka siap hidang hehe, tapi pelayan di restoran Hajah Maimunah Restaurants, Jalan Pisang sangat mesra, sesiapa yang memang suka makan masakan kampung boleh singgah di restoran ni, rasa masakan boleh tahan, macam mak-mak kita masak hihi :) 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sangat - sangat letih satu badan lepas je makan bila mereka kata check in dulu, perghhh serono tak terkata, haha sebenarnya badan dah rasa melekit-lekit and bau jangan cakap la ahaaaks so kita check in dulu di ..

PARKROYAL on Beach Road 7500 Beach Road, Singapore 199591




Kolam renang


katil nya mak aii tinggi kot, terkial-kial mak nak panjat ahaaks 

Walaweyh... HEAVEN.. 5 Stars hotel okeyh. terlalu standard sampai paip di bilik air pun tak tahu nak buka haha, hampir setengah jam juga la nak memahami, disebabkan tak dapat selesaikannya jadi saya tadah air mandi guna tupperware saya kah kah kah .. air di hitel ni boleh terus minum tak yah nak masak lagi. 

Sebelum ke NEX DESTINATION kami diberi masa 3 jam untuk merehatkan diri dan sempat lagi kalau nak zzzzzzzz .. 

Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams