Posts

Showing posts from May, 2014

Pokok bunga boleh caj bateri telefon?

Image
Assalamualaikum readers... Alangkah bahagia dan senangnya jika ada tenaga solar yang boleh cas bateri handphone, sebab DAB dah tak tahan nak mengecas hari-hari tab DAB, penat tau, lau tiba-tiba keluar ke tempat yang tiada plug? power bank pun leceh nak dibawa dengan wire yang panjang, amat merimaskan, bagi DAB la tak tahu pula bagaimana dengan readers semua. Kebaikan dia adalah kita boleh mengurangkan kepanasan bumi, haaa itu yang penting, dengan adanya pokok bunga yang boleh cas bateri menggunakan tenaga solar sedikit sebanyak boleh mengurangkan penggunaan eletrik dan mengurangkan kos pembayaran hahaaaa jimat la tuuuu... USE NATURE. Just imagine seorang ada dua H/P 1 billion manusia dah berapa banyak guna eletrik kan, sekarang ni pun budak kicik da pandai guna tab, iphone, lagi bertambah-tambah la.  Bosan tengok bil elektrik yang semakin mahal? Anda mungkin boleh berjimat dengan menggunakan 'pokok bunga' ini untuk caj telefon pintar, iPod dan apa jua alat el

Murtabak Singapore ada di Johor Bahru?

Image
Assalamualaikum readers.. Yeah!!! DAB da sampai ke Johor Bahru! Seriously lau sesapa yang tinggal di Selangor and then pergi pula ke negeri yang penuh berdaulat dan semagat patriotik yang tinggi, anda akan rasa waaaa!!  Sampai je bandar JB sepanjang jalan ada bendera johor bahru berkibaran, seriuosly full okeys! why DAB tak nampak keadaan serupa ini di Selangor. Lepas tu keadaan di sana sangat la aman tenteram ya amat, tak tau nak cakap, amat berbeza tau.  "DAULAT TUANKU" Setiap bangunan ada gambar besar tunjuk gambar ayahanda dan bonda tercinta ececehh, itu Raja kita larr. Tetiba rasa cam berada pada zaman Hang Tuah gitu. Bendera johor merata-rata Daulat Tuanku, serius terasa jiwa patriotik! Masa yang ditunggu - tunggu hehe, Makan Time!! I loike !  Menu pertama kita pergi basah tekak dulu hehe, ABC Muar Johor, Fullamak sedap giler semua rasa cukup, berpelangi lagi tak tahan mak! besar tau mangkuk dia, lepas tu warung dia penuh cam da tak

Real Taste Ayam Penyet Sek 7 Shah Alam

Image
Assalamualaikum readers.. Hee bertemu lagi, kali ini nak share pasal makan-makan lagi hehe ^^ DAB suka makan, lau ada saja yang kata situ sedap saya pasti akan terjah heee. Makan itu satu kenikmatan okeys!  "ENJOY YOUR MEAL WHILE HAVE TEETH" Waktu kejadian ada SALES di Jakel (hari-hari pun sales heee), dari pagi sehingga ke petang tau-tau perut dah nyanyikan lagu keroncong, yang terdekat Restoran Ayam Penyet ni lah, sederet dengan Secret Recepies. Ada banyak lagi kedai makan cam Restoran Upin Ipin, Subway, Restoran Minang Ala Carte, Burger Bakar Abang Burn dan lain-lain. Direction? boleh klik SINI .  Sirap Bandung Cincau Milo Ais Tu dia! ayam penyet mali,,, fuhh ayam dia serius besar kenyang mak! Masak Lemak Pucuk Ubi Paling DAB suka Masak Rendang Daging Sekali set dengan Ayam Penyet restoran ayam penyet Sesiapa yang nak rasa REAL and ayam BESAR plus puas hati, harga mampu milik, boleh datang makan sini. highly recommend.