Murtabak Singapore ada di Johor Bahru?

Assalamualaikum readers..
Yeah!!! DAB da sampai ke Johor Bahru! Seriously lau sesapa yang tinggal di Selangor and then pergi pula ke negeri yang penuh berdaulat dan semagat patriotik yang tinggi, anda akan rasa waaaa!! 

Sampai je bandar JB sepanjang jalan ada bendera johor bahru berkibaran, seriuosly full okeys! why DAB tak nampak keadaan serupa ini di Selangor. Lepas tu keadaan di sana sangat la aman tenteram ya amat, tak tau nak cakap, amat berbeza tau. 

"DAULAT TUANKU"

Setiap bangunan ada gambar besar tunjuk gambar ayahanda dan bonda tercinta ececehh, itu Raja kita larr. Tetiba rasa cam berada pada zaman Hang Tuah gitu.

Bendera johor merata-rata



Daulat Tuanku, serius terasa jiwa patriotik!

Masa yang ditunggu - tunggu hehe, Makan Time!! I loike ! 
Menu pertama kita pergi basah tekak dulu hehe, ABC Muar Johor, Fullamak sedap giler semua rasa cukup, berpelangi lagi tak tahan mak! besar tau mangkuk dia, lepas tu warung dia penuh cam da tak nampak kerusi kosong, DAB tak sempat nak snap pic huhu disebabkan keasyikan melayan my ABC hehuu.



Okay selepas ABC muat lagi nak masuk Rojak Muar! Heishhh tak sama dengan kat selangor berbeza, tak tau lah apa yang beza, kuah dia kot sebab rasa dia enak sungguh, kecur liur mak nih.



Ini dia pemandangan pokok, DAB lupa la nama tempat nih, tapi amat berdekatan dengan sekolah arab. ada pengantin buat photoshot tau.


 Hokeyyyy! tittle sebenarnya disini haha saja jek nak bagi anda scroll ke bawah dan bawah dan bawah hek hek. seriously I'm Fallin in Love with you!! MURTABAK SINGAPORE! Perbezaan dengan murtabak di selangor ni cuma telur lebih, daging cincang kow kow banyak, dan ada sos dia. Nampak je rupa dia gitu, tapi rasanya mak oiii haishh tak tau nak cakap apa kata anda pergi ke johor, rasai sendiri.

Sebenarnya waktu lunch DAB makan NASI BRIANI GAM KAMBING... nak jerit jap boleh tak? Arghhhhhhh!!!! sebab the best ever in my whole makan nasi briani sesedap itu, bukan mamak buat tau warga johor melayu kita tau haaaa, lau nengok kat parking lot semua plat W and B haha warga KL kemari semta - mata mahu makan Nasi Briani Gam. Terbaiklah bang!

Gambar? Opps sorry tak sempat la readers, da masuk dalam perut dulu uhuuks tak pa next time DAB share okeys ^^ 
Murtabak Singapore

Comments

  1. Sedap abc tu... akak murtabak tak berapa suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee.. memang sedap kak... meleleh leleh air liur. :)

      Delete
  2. Salam.....dah lama tak makan murtabak..... dpt mkn time bulan puasa ja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam.. heee kat johor tu x kira bulan puasa, hari-hari buka nasuha :)

      Delete
  3. Kat mn ni? Boleh tak nk tau exact location kedai

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams