Posts

Showing posts from June, 2014

Cuaca panas kering di Malaysia | Adakah ianya El Nino?

Image
Assalam readers..  Waaaa sangat sangat panas sekarang ni even saya sendiri pun tak tertahan, nasib kerja di tempat hawa dingin. Kesian tengok mak cik pak cik yang berniaga, pekerja kontraktor dan semua yang kena bekerja di luar. Cuaca El nino hangat diperkatakan sekarang ni, saya search di portal utusan kata " Malaysia memang mengalami cuaca El Nino " (info lanjut klik SINI ) tetapi di portal sinar pula " Malaysia hanya mengalami perubahan angin monsun barat daya, bukan El Nino " (untuk baca klik SINI ) keliru bukan?  Hrumm apa-apa pun " Bumi sudah tua " SEBAB ITU PELBAGAI CUACA PELIK sedang berlaku. Elakkan pembakaran terbuka dan penggunaan sumber eletrik yang berlebihan. Bila saya mengunjungi laman portal rasmi Jabatan Meteorologi Malaysia info yang diberikan jelas dan terang. (seperti di bawah) Apakah El Niño? Setiap dua ke tujuh tahun, arus laut yang panas menggantikan arus laut yang kebiasaannya sejuk di luar pantai barat Peru, Amerik

MAC Makeup inspired by Maleficent

Image
ANGELINA Jolie as Maleficent TRUE Love’s Kiss When you cast one of the world’s most beautiful women in the role of a fairytale villain, you can expect some, well, fierce looks. But you don’t quite expect the makeup to be so well-made, it buoys the film and saves it from looking “costume,” so much so that women can wear it with confidence in everyday life. That’s what happened with Disney’s “Maleficent,” headlined by Angelina Jolie, which reexamines the Sleeping Beauty story from an ingenious new perspective that’s deeper than what it seems. (Hint, if you haven’t seen it yet: It’s about female power and a broader definition of love.) In a recent interview with Inquirer, Jolie’s personal makeup artist Toni G. told columnist Ria Prieto about the gorgeous “Maleficent”-inspired MAC makeup collection, with a stunning eye shadow palette that uses the “beautiful greens, blues and yellows” of Labradite stone. Then there’s that knockout red lipstick, “True Love’s Kiss,” whic

Well... Well... Maleficient

Image
Assalam readers... "Well... well .. " Maleficient ... antara sebutan yang popular dalam movie ni, siapa yang da pergi tengok? DAB daaaaa!! oh yeh ^___^  Sebutan tu biaq betul sikit.. " MA... LE.. FICENT " bukannya " MALE... FICENT " haha. Sebab DAB da tersalah sebut al maklumlah lidah makan tempoyak memang gitu ngeh ngeh. Memula bella dapat tau citer ni bila DAB tengok trailer movie dia yang super BEST! dan paling utama my favourate actor Angelina Jolie, sebagai pelakon utama pulak tu, haishhh moh layan trailer movie ni jap.....  Amacam best kan? Tang kepak ta boleh nahan tu heheuu. DAB pergi nonton 29 May 2014 haaa 28 May 2014 release movie. Balik je dari office terus ke Setia City Mall. Gambor tak sempat nak snap huhu akibat excited yang melampau haha. Oh yee filem ni Angelina sebagai executive producer movie ni tau .. jadi lau nak tau anak sebenar dia ada berlakon dalam babak Maleficent ni.  Alolololo comel tau! keci

Happy Fathers Day Papa DJM!

Image
Assalam readers.. Who is the one person who can always make me smile? Even when I'm mad at him? Even when he makes me cry? Even when he makes fun of me or laughs at me. He is one of the people who has always been there for me, one who has always loved, cared , and provided for me. He is one of the two most important people in the world to me. Someone I LOVE with all my heart. He is my friend,my hero, but most importantly he is my... Daddy!!!! I Love you dad! Happy Fathers Day Papa DJM !! DAB: Current tershot tadi tu yang keluar gaya muda mudi hip hop mehh hehee yo yo yo watsupp!