DIY: Pearl Lace casing of Zenfone 6

As'salam wbt.

Pada hari yang tenang, sejuk dan nyaman... ok stop it haha 😉 straight to the point .. terobek balik sabtu lepas daku jenjalan ke rumah atuk Din, sesaja nak pergi kutip rambutan, cempedak, manggis.... 😊 buah-buahan tropika gitu..

Daku pergi dengan my mum.. seee bila mak dan anak berselfie hiks..

Rumah atuk daku kat kubu gajah sg buloh, tak do lah jauh dengan umah ku.

On that day my atuk masak kari ikan tongkol perghhh 😋😋 sooodapp sangat, terbayang-bayang ni. My atuk is a good CHEF!


Nampak kesan gigi kat lubang tu actually den tebuk menggunak hammer and screw driver heks :p

Ini casing flip untuk Asus Zenfone 6, pink tak dooo, boring. Tinggal Saturday ni je harganya tak lah mahal $25.00 je. Actually beli yang flip ni sebab bila kita tutup/flip automatik kita boleh tap tap kat skrin bulatnya. If ada kol masuk just swap kat cermin bulat tu je. Easy!

Daku memang addict dengan lace and ribbons. So daku cari lah apa yang patut, cari barang recycle.

Peralatan:
√ baju lace (yang da tak pakai)
√ ribbons
√ pearls
√ glue
√ gunting
√ benang


Minah renda. Semua benda nak ado lace haishh haha

Tadaaaa!!! Cantik tak? Comey tak? Senang je sampai berpeluh lah juga, fes time ok tangan ni da keras baru nak buat, but its okay at least I tried. So that's the results. 💝

Kalau beli kat luar ni, mahu kat $50
00++ tau, soo created it by yourself. Murah!

Lacey girls | tetiba ada yang tanya "Kak terima tempahan tak?" Hiks.. ok kelebihan lain "BOLEH BUAT DUIT"

Well...

Good Luck!!

Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams