Cabaran 30 | Hari 1: Gambar terbaru anda dan 5 fakta tentang diri anda

Assalamualaikum,

Nasib la den suka bergambor lau tidak jenuh nak snap gambar semata - mata untuk cabaran 30 hari blog ni. Kebetulan fon baru ok lah lau tidak tab den tu asyik kena shock je haha jammed!

sangat sememeh sebab pic ni disnap waktu nak g keje, cam blur blur heks

5 Fakta Tentang diri den.
1. Den suka Lace/ Renda/ Wool/ Flora
Selepas raya tahun ni, tetiba den jatuh cinta and passion dengan segala benda yang ada Lace, corak Flora, Knit, and wool. Kekadang sampai obses pun ado juga. From head to toe semua nak Lace. Entahlah den rasa macam sangat fix dengan jiwa haha. Actually one of my best fwen dia tegur pakain den, setelah den tanya "AKU NAMPAK TUA KE WEYH?" maybe sebab muka den matured kot. So den tukar fesyen ke arah Dolly Lace :p

  

My ASUS phone cases pun Lace 

Shawl pun Lace, baju kebanyakkannya color kain buruk (adik den katakain buruk sebab cam soft old gitu haha) how dare you. 

2. Den suka DIY
Den tak do lah rajin sangat nak buat segala nya DIY. Tetapi jika time jelawat da mula smpai and sisik kering keluar memang kelam kabut la cari timun, coklat, olive oil and macam-macam natural ingredients la. Salah satunya den suka buat scrub, cucmber eye mask pad, mask muka dan semua lah pasal kosmetik dan kecantikan. Actually kelebihannya dapat cut cost lau beli kat pasaran plus kulit den sensitif. Segala jenis foundationtak boleh pakai tau. 


HL Milk my favorate weyhh.. sanggup beli berkotak kotak haha
Lemon and cucumber juice. A good combination for masking. 
3. Den suka pakai Blazer & Cardigan
Haaa lau sesapa yang pernah jumpa den mesti perasan lau keluar mesti ada cardigan or blazer. Sebabnya den ni gumuk haha soo blouse banyak yang sendat, nak cover keindahan spare tyre den tu den pakai cardigan and op koss ada lace/wool/knit puye material haha.



4. Den suka Travel.
Den akan sediakan satu tabung percutian, setahun mesti keluar dalam 2 tempat, tak kisahlah pantai ke, dalam malaysia ke atau overseas. So far overseas belum lai lah huuhu maybe next year Insya Allah. Den suka tengok alam flora fauna lepas tu snap photo haha. Kenangan gitu. 


5. Den suka Makan.
Weeee. the best part nih haha bila suka travel op kos suka makan puyer sebab den travel sebab nak makan makanan yang sesedap. contoh last post den makan murtabak singapore (Murtabak Singapoura di Johor?), nasi briani gam di Johor and terbaru Satay Gerai Sedap di Melaka Cruise River. serius ohsem sedap gila weyh. Makan make me feels relaxed.

Stik daging my favorate weyhh.

Den suka makanan kering. kurang minat yang berkuah 

Alaaa da cukup lima laa. Cam banyak je nak citer kan heks. Dua jam satu entry je hadoii... ok lah lagi 10 minit je office hour habis soo kita sambung esok na. 

Daaa... Good Luck! :p

Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams