Cabaran 30 | Hari 2: 5 Cara Memenangi Hati Anda

Assalamualaikum,
Sampai je ofis terus mengadap komputer haha, excited punya pasal nak update entry untuk 5 Cara Memenangi Hati den. Okay..! Let's typo.

1. Belanja den Makan
Yes! Makan can make me relaxed. Anything den lau bap makan ni sangat simple, tak kisah warung tomyam lagi best. Den suka makan masakan cina, suka sup - sup dia, hirup fuhh cam segala urat kepala and kentut legooo . Ehh. haha. Den akan mengamuk bila time lapor. Jadi kena sumbat bagi kenyang baru lah senyum naik ke dahi. 

2. Bawa den Jalan- Jalan
Den memang suka jalan - jalan, selagi kaki tu tak sakit den akan berjalan sampai malam pun boleh. Sebulan at least sekali mesti den akan keluar pergi jalan-jalan tak kisah lah window shopping je pun okay. Tapi susah lah lau keluar tu tak beli something heks. Den suka membeli lagi-lagi baju and shawl. Lau luar selangor lagi lah suka haha.

3. Senyum
Senyum ni sejenis pnyakit berjangkit, lau kamu senyum mesti ada orang senyum balik, kecuali kamu alien from plaet Pluto, jenis pelik tak nak senyum balik malah pandang kita atas bawah lagi. How Dare! haha, den memang pantang plus tak suka, kamu pun tak suka kan orang pandang kita cam kita ni bukan manusia. -,-". Lgipun senyum kan satu sedekah. Walaupun kekadang den ni tak lah jenis tersengih sepanjang masa.

4.Memahami dan Tidak Memaksa
What U give, U'll get back. Tak kisah la kamu tu lebih tua atau muda. Lau kamu macem - macem habislah den mengamuk. Tapi den bukan jenis cepat melatah cuma ada limit. Semua orang tak suka dipaksa kan, eberibodi need their own time and privacy.

5. Hormat my Parents
This is very sensitif kekadang tu lau den kena maki ke anything den boleh relax lagi tapi tiba-tiba ada mencarut guna nama my mummy and daddy . BOOM! Finish her! *cam game mortal kombat pula haks :p
Parents orang yang kita sayang kan, jangan sakiti mereka lau anak nya yang salah. Not everyone purfect. Lau baik je dengan parents den Insya Allah hati den ni lombut je aihh haha. 

See ya in next entry Hari ketiga. 
Daaa.. Good Luck!

Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams