Daging Blackpaper Grill


Assalamualaikum and Heyyoo.. :)


Ig : @fitness_meal 

Permulaan 1 April 2015 aku NEKAD, TEKAD nak turunkan berat badan aku dalam masa 3 bulan #Cabaran65kg90hari, BMI 55kg tapi tak mengapalah dapat turun 75 kg – 65 kg pun alhamdulilah. Permulaan aku buat Diet Atkins, dimana aku tak boleh langsung sentuh dan makan karbohidrat “op kos Nasi, Tepung, Roti …” Itu sangat sengsara beb. 


Well… “No Pain No Gain”.


Paling aku menyampah Diet Atkins ni kena makan telur *dah tak da benda lain selain daging dan ayam. Lagipun aku ada aczema, pantang nya telur tak boleh makan. Jadi kita masak daging lah. 

Menu ni aku dapat dari Instagram @fitness_meal macam-macam menu diet ada kat sana, salah satunya ini. Aku buat langsung tak ikut resepi yang diberi, main hentam karmo je. Rupa tu ada oklah.


DAGING BLACKPAPER GRILL

BAHAN-BAHAN:
- Daging
- Brokoli
- 2 biji Bawang Merah Kecil (racik halus)
- 5 ulas Bawang Putih (racik halus)
- Halia (guna sikit sahaja)
- Minyak Bijan @ Minyak Zaitun
- Lada Hitam
- BBQ Sos

CARA MEMASAK :
1. Perap daging bersama dengan lada hitam, bawang merah, bawang putih, BBQ Sos dan halia.
2. Panaskan kuali dengan minyak bijan/ minyak zaitun.
3. Masukkan perapan daging tadi, api kecilkan dan tutup (untuk empukkan daging)
4. Daging lembut, masukkan brokoli, garam dan SIAP!

TIPS: Letak Cuka untuk rasa lebih sedap. :p



Daging Blackpaper Grill
SELAMAT MENCUBA..

Terima kasih sudi baca :)



Comments

  1. kenape terase ade orang tgh jamming dalam peut ni ye?? hehehe...

    BTW... jom join sama contest senang sungguh ni... :)
    http://peace289.blogspot.com/2015/04/contest-teka-apakah-dalam-genggaman.html

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. maaf mencelah..
    dah follow blog ni untuk contest hijab lets wear it right.. :)

    http://dramaticuniq.blogspot.com/2015/04/contest-hijab-lets-wear-it-right.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Terlalu banyak PLAN

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

My Dreams

Ko Raseee?!

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Resepi Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak