Posts

Showing posts from September, 2015

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

Image
Assalamualaikum,  Tadaaaa... tibalah masa untuk berisland hopping, ini fes time den naik boat, ada kata pening 'stanby siap-siap ubat pening, naik tu nanti pejam mata kalau tak nak pening ' kamon lah den nak menikmati keindahan alam k. Mana boleh pejam mata.  Pengakhirannya, ' tak pening pun weyh serius ' jangan risau tak perlu bawa ubat pening k, minyak urut pun tak yah. Mungkin disebabkan bot ni laju. Best wooo. senget benget tudung mak tau. haha Setiap bot akan disediakan jaket belon ni (jaket keselamatan), foc tak yah kena bayar pun. Den akan singgah 3 buah pulau, sepatutnya 4 pulau tapi kesuntukan masa, nages tak dapat pi Pantai Cenang. 3 buah pulau tu adalah Beras Basah Island, Eagle Feeding dan Tasik Dayang Bunting.  Sebenor-benornya den tingin nak pi Tasik Dayang Bunting, katanya cantik! dan boleh mandi tak yah bilas balik sebab air tawar.