Posts

Showing posts from May, 2021

Terlalu banyak PLAN

Assalamualaikum WBT laman blogger 💙 Jam menunjukkan pukul 01:01 AM (nice number, kebetulan) 😚 Hari ini saja nak menulis, Bella nih celik je mata fikir bisness. Hari2 sentiasa fikir pasal bisness. Tak tahulah passion tu datang dari siapa? Abah Ibu jenis yang tak minat bisness, mereka prefer anak-anak dia kerja kerajaan jadi cikgu, polis, kerja makan gaji lah. Tapi tulah sorang pun anak mereka tak dapat kerja government. Dapat bakal menantu kerja kerajaan pun dah okay rasanya kot, haha ðŸĪŠ Insya Allah, Aamin. Ada orang melihat Bella nih kadang nampak biasa-biasa. Ada suatu masa dan situasi nampak bijak pula minah nih ðŸĨī Kadang nampak macam budak-budak pula ðŸĪĢ Manusia nih ada banyak personality dan air muka. Air muka bersama keluarga lain, dengan kekasih lain, dengan sahabat lain, dengan stranger juga lain. Setiap orang pasti akan nampak berbeza dengan orang-orang tertentu. Bella pula perangainya tak mudah mesra dengan stranger, bukan jenis yang mulakan perbicaraan dulu. Bella lebih sele

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Image
01/05/2021 19 Ramadhan 1442H Assalamualaikum WBT 💙 Kelmarin Mr Cool whatsapp kata ... " Esok nak berbuka dengan abang tak? " Me : Meshtilah nakkkkkkkkk! ðŸĪŠðŸ™ˆ Makanya Bella pun bersiap lah tanpa tahu berbuka kat mana. Mula2 tu op koss kami singgah Wadi Hadramawt, my most favorite dine in arab restaurants! ðŸĪĪ Sampai je tengok atas meja dah banyak reservation ðŸ˜Đ Kami pergi pula ke The Castle risau parking payah pula, pusing lagi cari tempat lain masuk ke Kampung Bharu KL. Masuk Marakesh Restaurant pun penuh juga. Then, last singgah Orchid Restaurant. If penuh juga Bella plan berbuka di kedai mamak saja ðŸĪ­ Alhamdulilah terima. Tapi tulah by buffet, Mr Cool kurang minat katanya, tapi kerana tiada pilihan, kami buat booking je lah. Harga Buffett Ramadan RM39.90/pax total per couple RM79.80 Semasa beberapa minit saja lagi nak berbuka kena beratur panjang tau. Masya Allah punya lah ramai manusia! Bella dah start to pening2 dah 😅 (no wonder Mr Cool tak suka buffet ramadhan ðŸĪĶ) Dimas