Posts

Showing posts from July, 2021

Ko Raseee?!

Image
00:49 AM Hey laman blogger 💙 Lama i fikir, terlalu lama. Kebiasaannya sebelum nak buat sesuatu tindakan i akan fikir banyak kali, fikir buruk baiknya. Kadang ter overthinking 😅 Dan akhirnya ... I ikut kata hati (yang boleh buatkan hati i tenang) Bukan mudah sebenarnya, sebab i seorang business woman (online business for almost 11 years) sejujurnya i tak nak dikenali or diketahui kerana lagi dikenali lagi banyak fitnah. Dunia akhir zaman. I nak hidup tenang, aman tenteram. I bermula dari zaman orang tak reti dan tak tahu pun apa itu niaga online. Kini (21/07/21) i undur diri dari media social (my personal not business) WHY DEACTIVATE FACEBOOK/ INSTAGRAM/ TWITTER/ TIKTOK? Orang akan kata i tengah depressed ke? or whatsoever it is ðŸĪŠ (biasalah mulut orang kan ðŸĪĢ) i dun care. Hati i Allah SWT yang lebih tahu dan faham. Ini bukan kali pertama i buat sebenarnya ðŸĪ­ pada tahun 2016 i dah buat sekali then after more than a year i active ber fb, ig and all the beradik's lah hah

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Image
Assalamualaikum laman blogger 💙 Tengahari tadi dapat berita yang Kak Sham dah tak ada. Terkejut dan terkedu, baharu saja beberapa bulan lepas Kak Niza pergi. Kak Sham dan Kak Niza adalah rakan seniaga Jamu Ratu Malaya (JRM) dulu. I stop niaga jrm pada tahun 2019 sebab nak focus brand sendiri. Join as a pengedar jrm awal tahun 2017 tak silap. Dalam tempoh 3 tahun itu i berkenalan dengan ramai kakak, sebab i paling muda masa tu, dan banyak juga dapat ilmu dan pengalaman. I masa tu aktif join apa2 aktiviti yang Kak Yati ( Stokis JRM Klang ) dan JRM HQ anjurkan. Kenangan yang paling best dan sentiasa diingati masa GlamCamp di Rumah Hutan Bonda Rozita pada tahun 2018 tak silap. Masa itulah i kenal dengan Kak Sham, sebab kami satu bilik masa tu bertiga dengan Kak Ain. Orangnya lembut ja, ada lesung pipit dua2 belah pipi, wajahnya manis, tak lekang dengan senyuman. Pandang orang tu i dapat rasa yang dia sentiasa fikirkan yang baik2 saja dgn org disekelilingnya. Lepas dapat berita ketiadaan