Cleansing

15:28 PM

Hey Blogger ✨

Minggu ini i removed and make cleansing luar dalam 😅 maksudnya disini di fb dan ig i removed or block orang yang i rasa i nak lepaskan.

Kadang biasalah kehidupan pasti kita ada perselisihan pendapat (teraniaya atau dianiaya), i kebiasaannya ambil langkah undur diri. I beralah tapi ada yang masih lagi jadi friends and followers i di medsos. Bagi i, i faham istilah people come and go. Sama ada hadirnya mereka itu baik atau tak baik tertakluk pada seseorang itu untuk menerima or convert it to a positive things.

Allah swt hadirkan kita hambanya itu pasti bersebab, iaitu untuk perbaiki akhlak dan dugaan itu akan lebih mematangkan kita.

I perasan ramai yang datang kembali or contact i balik, maybe tanya khabar or saja nak dengar suara i or maybe nak tengok sama ada i reply or tak whatsapp mereka untuk tahu i masih lagi marah atau tidak.

Sehingga kini i masih belum terima magic words dari insan-insan ini.

MAGIC WORDS - I'm Sorry ✨

I dapat rasa mereka tak tenang sebab dihantui rasa bersalah. Bagi i mereka kata maaf atau tidak i tetap akan maafkan mereka. Cuma kadang they've to understand i undur diri bukan kerana i tidak lagi mahu berkawan, it's just i need some time to healing myself. To accept that everyone make mistake, ambil pedoman so that i don't do the same thing to others.

Jika mereka kenal betul2 personaliti Syabilla (Me) they know i tidak benci manusia, i hanya benci perilaku/ perangai mereka and i juga faham manusia akan berubah jika dia usaha dan Allah swt izinkan dia berubah kepada yang lebih baik.

Berkawan biar seribu, berkasih biar satu.

So, i decided unfriend dan block orang yang pernah buat sengketa pada i, walau kesah itu telah lama bertahun2. I removed them all aka i lepaskan mereka.

And you know what happen?

Goshhhh, i rasa sangat tenang because no attachments. Tiba2 i don't know ramai orang baru sampai, banyak peluang rezeki sampai. If i know this gonna happen, awal2 i dah buat 😅 Nampak seperti i putuskan silaturrahim tapi lillahitaala tidak, bukan itu sebenarnya.

Lebih baik kita beralah dari kita bersengka. Antara sebab i decided to removed them bila awal tahun ini i pergi scan aura, and the result shocked me. Masa scan i feel that i sihat, i tenang and i happy. No negative feeling. Surprisingly bahagian heart chakra i, tunjuk sebaliknya.

My throat chakra 💙 also mengecil hampir disappear paling teruk my heart chakra 💚 membengkak and bertukar warna. Dr terapi tu ada tanya why, jarang2 heart chakra bertukar warna, supposed ia warna hijau.

Masa tu i tak tahu sebab apa? I hanya diam and binggung. I terfikir i yang menjaga kesihatan dan emosi pun belum dapat result yang baik inikan pula mereka yang terang2 sedang sakit dan dalam kesedihan.

Ia sangat membuka mata i. Dr terapi kata kemungkinan ada perkara yang awak tak boleh nak cakap/ bersuara, awak telan dan pendam makanya throat chakra itu masuk ke dalam heart chakra membuatkan ianya membengkak, kondisi ini macam time 💣.

So, i terfikir adakah sebab i tidak bersuara untuk backup diri i, i ambil langkah undur diri itu sebenarnya beban buat hati i, or maybe i tak sepenuhnya melepaskan kesah lama?

Dari awal jan hingga kini ogos i mencuba dan mencuba buang and healing myself, cleansing ini adalah satu caranya. Bagi i ianya serius kerana i sendiri adalah Aura Hijau 🌿 jadi i rasa i perlu lebih peka terhadap bahagian heart chakra itu. Next year panjang umur murah rezeki i akan scan aura lagi sekali utk lihat ada perubahan atau tidak.

I akan share cerita ini, selepas i dapat result scan kedua, dan jika ianya berjaya i akan share apa yang i amalkan setiap hari.

I'll always be the one yang akan undur kan diri awal2. Jadi if anyone of you yang kena blocked or unfriend dengan i (i tahu u tahu kesilapan yang dilakukan) jika ternampak or terbaca tulisan i, janganlah berdendam pula dengan i.

I hanya clean my medsos environment.

Jika kita terjumpa or terserempak di luar i masih akan menegur 🙂 If i perasan, sebabnya i lau keluar jenis tak pandang sangat muka manusia sekeliling, cuma my ears sentiasa alerted dengan situasi semasa.

I wished all the best to all of you 💕 Salam Jumaat 🌙

Comments

Popular posts from this blog

Kristal untuk Ibu

Buka Puasa di Orchid Restaurant, Kampung Bharu KL

Kak Sham akan sentiasa dalam ingatanku

Terlalu banyak PLAN

Seminar IMKK (Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan)

Masak Asam Pedas Melaka Ikan Jenahak

Ko Raseee?!

Trip to Langkawi: Island Hopping Beras Basah Island, Eagle feeding, Tasik dayang bunting

My Dreams